Persoane interesate

marți, 15 februarie 2011

Turta dulce





Ingrediente aluat:

300 g zahar
450 g faina
1 ou + 1 galbenus
3 linguri de miere
150 ml cafea
100 ml lapte
5 linguri ulei
1 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara
1/2 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
1/2 ingurita sare

Glazura:

1 albus
150 g zahar pudra
coloranti


Preparare:

Intr-un vas mare se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. Cand zaharul s-a topit se pune cafeaua, e bine sa fie fierbinte sa o adaugati incet incet amestecand continuu si sa lasati pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul. Intr-un bol se toarna zeama de cafea racita, se adauga restul de zahar si restul de ingrediente, se framanta si se mai adauga faina daca e nevoie. Se intinde o foaie de 1 cm si se decupeaza forme . Se coc 25 min la foc potrivit. Albusul se bate spuma, se aduga zaharul. Cu aceasta glazura se orneaza turtele.

Niciun comentariu: