Ingrediente pentru circa 30 de bucati:
180 g faina
40 g cacao
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 varf de cutit de cuisoare macinate
1 praf de enibahar macinat
1/2 lingurita esenta de vanilie
75 g alune macinate/nuca
50 g zahar brun
125 g unt moale
1 ou
1-2 linguri cafea - optional
Preparare:
Se amesteca faina cu cacao, scortisoara, cuisoare, enibahar, vanilie, alune macinate si zahar. Se adauga untul rece, oul si cafeaua. Se framanta aluatul, se infoliaza si se da la frigider 60 de minute. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Intre 2 straturi de folie transparenta se intinde o foaie de aluat mai groasa. Se decupeaza formele de stea, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10-12 minute. Se pot pudra cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu