Persoane interesate

marți, 15 februarie 2011

Prajitura Albinita sau prajitura bunicii




Pentru foi ai nevoie de :
500 g faina, 150 g zahar, 2 linguri miere de albine calda, 1 lingurita de bicarbonat ( sau amoniac ), 4 linguri de lapte cald, 100 ml ulei ( sau 100 g margarina ).
Cum se procedeaza : Le amesteci pe toate acestea foarte bine, framanti aluatul din care iti ies 4 foi pe care le vei coace pe fundul tavii.
Pentru crema pe care o vei pune intre foi ai nevoie de : 1/2 l lapte, 100 g gris, 200 g unt, 2 lingurite esenta de rom, 2 linguri de zahar, un borcan de gem de caise.
Cum procedezi : Fierbi grisul in lapte si-l lasi sa se raceasca. Intre timp freci untul spuma cu zaharul si esenta de rom si apoi peste acesta pui incetul cu incetul grisul care s-a racit.

Pe o tava mare cladesti prajitura : o foaie, un rand de crema, un rand de gem, foaie, crema pana termini toate ingredientele. Deasupra pentru ornament pui ori glazura, ori nuca cernuta sau chiar bomboane moi, dar in acest ultim caz trebuie ca ultimul strat sa fie de crema.

Niciun comentariu: