Persoane interesate

marți, 15 februarie 2011

Prajitura pufoasa cu mere







Pentru blat:
  • 1 pachet de 250 g margarina
  • 1 borcan de 200 de smantana
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • zahar dupa gust
  • 1 praf de sare,
  • o esenta de rom
  • faina cat cuprinde.



Pentru umplutura:


  • 2 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara si nucsoara.
In plus:

  • gris
  • zahar pudra
  • hartie de copt.

Preparare:

Se framanta bine ingredientele ( la temperatura camerei ) pentru aluat. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se taie aluatul in 2 bucati si se intind doua foi. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Se intinde prima foaie. Cu o furculita se impunge aluatul pe alocuri. Peste prima foaie se pune o cantitate suficienta de gris. Iar deasupra se toarna compozitia de mere curatate, rase s amestecate cu zahar si condimente. Se pune deasupra si foia a doua. Se impunge si aceasta cu furculita. Se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

Niciun comentariu: