Pentru blat:
- 1 pachet de 250 g margarina
- 1 borcan de 200 de smantana
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- zahar dupa gust
- 1 praf de sare,
- o esenta de rom
- faina cat cuprinde.
Pentru umplutura:
- 2 kg de mere
- zahar dupa gust
- scortisoara si nucsoara.
- gris
- zahar pudra
- hartie de copt.
Preparare:
Se framanta bine ingredientele ( la temperatura camerei ) pentru aluat. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se taie aluatul in 2 bucati si se intind doua foi. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Se intinde prima foaie. Cu o furculita se impunge aluatul pe alocuri. Peste prima foaie se pune o cantitate suficienta de gris. Iar deasupra se toarna compozitia de mere curatate, rase s amestecate cu zahar si condimente. Se pune deasupra si foia a doua. Se impunge si aceasta cu furculita. Se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu