Persoane interesate
marți, 15 februarie 2011
Banuti de vanilie/scortisoara
Ingrediente:
100 g unt moale
4 linguri de miere fluida
2 oua
2 batoane de vanilie
250 de faina
1 lingurita praf de copt
Preparare:
Se pune untul intr-un vas si se adauga mierea si ouale. Se bate cu mixerul electric pana se obtine un aspect cremos.
Se taie in doua pe lungime batoanele de vanilie, li se scobeste interiorul cu un cutit, apoi se adauga peste crema de unt.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Se amesteca bine faina cu praful de copt si se inglobeaza treptat in crema de unt si vanilie.
Se unge o tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Se scot gogoloaie din aluat cu o lingurita si se pun in tava la 3 cm unele fata de altele, deoarece in timpul coacerii cresc usor in volum.
Se baga in cuptor pentru 10 minute, pana devin aurii. Sunt gata cand marginile li se rumenesc frumos.Acestia trebuie scosi imediat din cuptor si din tava deoarece se intaresc repede si se crapa. Va puteti ajuta de un cutit pentru a desprinde banutii de tava.
Se servesc calzi sau se pot pastra in cutii metalice inchise ermetic.
Alternativa: miezul batoanelor de vanilie poate fi inlocuit cu 2 pliculete de zahar vanilat sau cu 3 lingurite de scortisoara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu