Persoane interesate

marți, 15 februarie 2011

Fursecuri stelute cu mirodenii si miere









Ingrediente pentru aproximatov 60 de fursecuri-steluta


- 250 g. faina
- 125 g. unt
- 125 g. zahar
- 100 g. nuci macinate
- 1 ou
- 2 lingurite praf de copt
- 100 ml. miere
- 1 praf sare
- 1 lingurita scortisoara
- cuisoare, coriandru, anason, ienibahar

Cum se prepara stelutele pentru Craciun

Toate ingredientele se aseaza intr-un castron si cu mixerul se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie. Se lasa sa stea la frigider cca. 2 ore.
In final, aluatul se mai framanta o data si se intinde intre 2 folii transparente o foaie de 2-3 mm grosime.
Se incinge apoi cuptorul la 170 grade C. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei forme speciale, de plastic sau metal, se decupeaza stelute din aluat.
Se aseaza pe tavi si se coc la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Le puteti acoperi cu o glazura alba si orna cu bilute dulci argintii, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.

Niciun comentariu: